Gopala Yoga - Aandacht voor harmonie
RSS Fan worden

Recente posts

1/9 bestaat Gopala Yoga 5 jaar!!
Geluk!
Yoga lessen 2018 online!
Zwangerschapsyoga West-vlaanderen
Najaarsreeksen Yoga in Lichtervelde & Torhout

Categorieƫn

Kindermassage
Kinderyoga
Mama en baby Yoga
Ouder & Kind - Yoga
yoga
Zwangerschapsyoga
Mogelijk gemaakt door

Nieuws

De wereld op zijn kop

Nee, geen perfecte foto van een perfecte houding ;-) ik had namelijk tien sec om op het knopje te duwen en op mijn mat in de houding te staan... En vooral omdat het daar niet om gaat op de mat... Waarom deze foto? Omdat hij staat voor wat mijn mat voor me betekent in mijn leven... Een plek van groei, waarom? Omdat ik daar heel dicht bij mezelf uitkom, bij mijn angsten, twijfels, verdriet, ... aan de ene kant en blijdschap, kracht, vertrouwen,... aan de andere kant... Hoe dat kan? Daarom deze foto... Toen ik startte met mijn teacher training was het eerste wat we deden, in mijn gevoel, hoofdstand en handstanden... Ik? Ik kon een Belgian handstand zoals ze dat noemen! Wij, Belgen doen een handstand door ons voor een muur te plaatsen, we zwaaien zo hard we kunnen met onze benen, plaatsen snel onze handen en hopla, handstand... Niets daarvan, handstand en kracht moest van binnenuit komen in de teacher training... Dus start je door de handen tegen de muur te plaatsen op de grond, en van daaruit vanuit je eigen kracht, je op te liften... Wat was ik gefrustreerd die eerste dag! Geen zin om op de mat te staan in de weken erna... Waarom? Omdat ik wist waar ik door moest... Niet de kracht vinden in de buitenwereld en wat ik daar betekende, maar vanbinnen uit... Ik groeide, het lukte me om op te komen na lang oefenen, maar betrapte mezelf op nog steeds dat steuntje in de rug nodig te hebben, ik leunde nog tegen de muur... Volgende groeiproces... Dan over naar hoofdstand, mmm eerst was er durf, ik durfde niet, toen ik durfde bij de muur kwam er kracht, eerst sterk genoeg zijn om mijn nek niet te kwetsen, dan kwam er balans en kracht vanuit mijn diepste zijn, de basis in mijn lichaam, ik stond, maar viel er snel weer uit, en volgde er leren vallen, en toch verder proberen, niet opgeven... Ik liet het een tijdje voor wat het was, in plaats van focus op kracht, gaf ik mezelf zachtere yoga en warmte voor mijn basis ... Na een tijdje trok de hoofdstand me weer, en zonder dat ik het goed en wel besefte, stond ik, ik kon balans houden en kon zelf beslissen wanneer ik stopte, dat gevoel en het besef van waar ik kwam, was onbeschrijflijk! En nu deze! Plots voelde ik, die wil ik eens terug proberen... Vorige zomer oefende ik deze namelijk, maar ik ontbrak kracht en openheid op de juiste plaats... Enkele weken geleden dacht ik, let's try it en yes! Het lukte en voelde zo fijn! Dankbaar de kracht te voelen, maar tegelijkertijd de zachtheid die ik mezelf had toevertrouwd om het op mijn tempo te doen! En vooral de betekenis die schuilt achter deze houdingen, ze versterken de schouders en armen, en sterke schouders en armen versterken het hart! En laat dat nu juist mijn intentie zijn, om te leven vanuit mijn hart... Een hele boterham om te delen wat het met je kan doen, ademen, houdingen leren en vooral over het waarom achter zulke houdingen! Niet om yoga fancy te maken, maar om te groeien, en vooral dat groei soms ligt enkel en alleen in het geloof in jezelf, geduld en zachtheid om tot kracht te komen! En de moeilijkste houdingen, die liggen buiten de mat in ons dagelijks leven!


Namasté en van harte welkom!
Elly

0 Reacties op De wereld op zijn kop:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder mogelijk gemaakt <br/>door  Vistaprint
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint