Gopala Yoga - Aandacht voor harmonie
RSS Fan worden

Recente posts

1/9 bestaat Gopala Yoga 5 jaar!!
Geluk!
Yoga lessen 2018 online!
Zwangerschapsyoga West-vlaanderen
Najaarsreeksen Yoga in Lichtervelde & Torhout

Categorieën

Kindermassage
Kinderyoga
Mama en baby Yoga
Ouder & Kind - Yoga
yoga
Zwangerschapsyoga
Mogelijk gemaakt door

Nieuws

Yoga: een hype!?

Weet  je, ik ben geen ‘hype’mens… Als iets een hype is, dan zal ik juist liefst van al het tegenovergestelde doen, zo zit ik nu eenmaal in mekaar. Ik ben heel graag mezelf, niet iemand die doet wat iedereen doet, dat is de aard van mijn beestje. En dan geef je les in iets wat plots een ‘hype’ geworden is en krijg je veel vragen rond die ‘hype’. Mensen spreken me aan over het feit dat yoga overal opduikt en gegeven wordt door iedereen, en hoe ze dan nog weten wat goed is en juist is en … Die vragen brengen me terug bij mezelf en yoga… Toen ik yoga startte, was het verre van een hype, waren er nog geen instagramtoestanden, hippe yogapants, fancy attributen, … en gelukkig maar, anders was ik er in al mijn koppigheid misschien nooit mee begonnen. Het kwam op mijn pad toen ik fysiek een heel zware dip had, toen ik echt op mezelf terug gesmeten werd en het tijd was om te durven aankomen bij mezelf en te voelen.
Dat bracht yoga mij, mezelf te leren voelen, los van het ego, los van verwachtingen, hoe voel ik me en wat heb ik nodig om mijn energie te laten stromen. Op zoek gaan naar die plaatsen in mijn lichaam waar ik spanning voelde, waar ik me zwak voelde, erdoor bewegen en versterken. Het smaakte steeds naar meer, vooral toen ik voelde hoe de houdingen en wat het met mijn lichaam deed, zich ook vertaalden naar hoe ik me mentaal voelde, hoe ik in de buitenwereld stond, … In mijn gevoel werd ik alsmaar echter, los van ego, los van verwachtingen, en dat is net hetgene waar onze balans in onze huidige maatschappij rond draait. Dat is de basis waarop yoga gegrond is, los van het ego komen, het ego overstijgen, en wie beweert dat dat niet kan in onze huidige maatschappij, sprong nog niet diep genoeg naar binnen, het zit daar, en het vraagt continu om balans tussen onze binnen- en buitenwereld. Vaak spreken mensen me aan, hoe kan ik zo open zijn, ook naar andere yogadocenten toe, en vooral in deze hype. Dit is de reden! Omdat dat net is wat yoga me bracht!
Ik startte mijn weg niet vanbinnen door een hype en breng het ook niet aan mensen door een hype, yoga en ik, yoga en wij, wij waren er al, voor de hype, omdat we het doorvoelen vanbinnen. Ik geloof erin dat het goed is dat yoga veel verspreid wordt. Wat wel belangrijk is, is dat er een besef is dat het niet gewoon wat turnoefeningen zijn, dat die diepere connectie er is, die verbinding! Yoga kan zeer veel goeds brengen in een lichaam, maar ook veel fout, als er geen tijd en ruimte is om het te doorvoelen en te doorleven. Dat bracht yoga me namelijk ook op de mat, dat we onze grenzen dienen te respecteren en van daaruit groeien. Daarin schuilt inderdaad een boodschap, dat lichamen niet door fancy houdingen mogen geforceerd worden, maar ook daarin ligt een les voor wie het wel doet, en net dat is zo fantastisch eraan, het brengt iedereen de les die hij of zij op die moment nodig heeft! En wat die hype betreft, mensen komen bij de leraren terecht waar ze horen. Is het door de hype en verdiepen ze zich daardoor in yoga en ontdekken ze wat het echt is, geweldig! Was het een probeersel, … op naar de volgende hype. Elke leraar trekt ook zijn mensen aan op de mat, en ik vond nog geen hypemensen op mijn mat J Dat zal ook wel zijn reden hebben. Hype of geen hype, ik breng jullie mijn yoga, wat ik doorleefde, wat ik al een hele tijd mag delen, en waar ik graag nog heel mijn leven in zal groeien, daarom binnenkort  zelf ook weer op training, ik kijk er alweer naar uit! Hallelujah voor yoga, leef en laat leven en dat we allen ons hart mogen volgen zou ik zeggen, Namasté

Elly

0 Reacties op Yoga: een hype!?:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder mogelijk gemaakt <br/>door  Vistaprint
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint