Yoga bij Gopala is ...


Vorig jaar startte ik met “Elly-yoga” en ik wist niet wat me te wachten stond, ik had geen speciale verwachtingen en wou het gewoon op me laten afkomen… En of het op me afkwam!!! Voor mij is het zowel fysiek als mentaal helend! Fysiek doordat ik na een uurtje geen lichamelijke pijnen meer heb en me op dat vlak iedere keer weer als herboren voel, ik heb ook weer zoveel meer voeling met mijn lichaam en vind het zelf leuk om dat lichaam iedere keer weer wat meer uit te dagen(op mijn handen gaan staan, kijken hoever ik die benen kan buigen, …)!

En mentaal biedt het me zoveel handvaten om kleine maar ook grote en zelfs hele grote trauma’s aan te pakken en ze om te buigen in iets positiefs. Ook door oog te hebben voor zoiets natuurlijks als ademen en opnieuw goed te leren ademen, de kracht van ademen te ervaren, heeft me al vaak gered van paniekaanvalletjes, de “verdoken hyperventilatie” heb ik al een jaar niet meer moeten ervaren!! Het doet deugd, het doet goed en het helpt me elke dag vooruit! Merci hiervoor, lieve Elly!!!

Ik heb maar van één ding spijt en dat is…. Dat ik hier niet veel vroeger mee begon!!

Elly, jij bent er eentje uit de duizend! Zo blij en dankbaar dat ik je heb leren kennen!! 

S.D.

"Yoga is de wekelijkse afspraak met mezelf! Die wil ik niet missen. Aanvankelijk begon het als een vangnet na een burn-out in de vorm van restoratieve yoga. Eenmaal uit het dal voelde ik het verlangen om via yoga mijn innerlijke zelf steviger te maken en vooral te houden. Individueel in je eigen kamertje kan ook maar bij mij bestond de noodzaak om het in groepsverband te doen. Zonder enige vorm van competitie (ook niet met mezelf) vlij ik mij elke donderdag neer op de mat om heel even tot rust te komen; mijn ademhaling weer op peil te krijgen en de sleur van de voorbije werkweek door te spoelen. Het werkt! Na elke sessie kom ik rustiger van de mat en knaagt de stress minder als voorheen. Af en toe neem ik nog een restoratieve yoga-beurt op om de hoekjes en de kantjes van de donkerste kamertjes degelijk op te ruimen. Ik legde mijn bezeerde ziel in handen van Elly. Haar lieve en rustige manier van omgaan met mensen is haar beste reclame. Zo zen als zij zal ik wel nooit worden maar zolang ik op weg ben ernaar, voel ik mij beter als voorheen! Als leerkracht lager onderwijs las ik bijna dagelijks kleine yogabewegingen in als bewegingstussendoortjes. De kinderen gaan er bijna allemaal in mee en na zo'n momentje is de klas klaar om op een ontspannen manier een nieuwe les te starten! Yoga rock's maar er zouden wat meer heren mogen inschrijven ;-)"

Wim

Waarom ik yoga volg waar ik yoga volg… Toen ik met yoga begon deed ik dit in de eerste plaats om wat beweging in mijn leven te brengen, ik sport namelijk niet echt graag en hou sporten dan ook niet vol. Ik hou ook niet van overvolle zalen waar iedereen zich staat uit te sloven om een goeie indruk te maken. Van kop tot teen gekeurd worden vind ik niet leuk. Ik ging op zoek via het internet waar ik yoga kon gaan doen en kwam terecht bij GOPALA opgericht door een super LIEVE en WARME persoonlijkheid “ELLY GEYSKENS” Een schot in de roos zou ik het noemen, een zeer gezellige ruimte met GOOD VIBES is waar je terecht komt. Wat ik eerst ging doen om gewoon wat beweging te hebben zou ik nu om zo veel meer niet meer kunnen missen. Yoga versterkt niet alleen het lichaam maar het prikkelt ook de zintuigen, je gaat je er mentaal beter door voelen en je leert zonder dat het je frustratie en moeite kost mediteren. Het wakkert je levens-energie aan en dat voelt goed. Yoga draagt bij aan lichamelijke, geestelijke en spirituele welvaart… daar ben ik alvast van overtuigd! Bij GOPALA komt daar nog eens bij dat Elly les geeft vanuit passie en dat voel je, ze stort er haar hart en ziel in en zorgt ervoor dat je de les verlaat met een FEEL GOOD gevoel, ze weet er echt haar eigen touch in te steken.

Cindy

“Vanaf de eerste keer dat ik bij je langs kwam, had jij me geraakt en geïnspireerd. En dit ervaar ik iedere keer als ik op de mat bij je sta. Ik kom dichter bij mezelf, yoga heeft echt mijn leven veranderd.”

Eveline

“Ik ben Elly heel dankbaar om wie ze is, warm en liefdevol. Bij Elly hoef je geen yoga-talent te zijn, voelde ik al meteen. Je bent er echt welkom, zoals je bent. Wat bevrijdend! Mijn matje werd de plek waar ik contact leerde maken, stapje per stapje, met mijn innerlijke rust. Ondertussen is het ook de plek waar ik mijn kompas kan afstellen, wanneer dat nodig is."

Inge

“In deze hectische tijd waar alles snel en vlug moet gaan is het voor mij enorm belangrijk om een rustpunt in mijn leven te vinden. Spanningen wegwerken,blokkades opheffen... Yoga is daarvoor het middel bij uitstek. Eenheid van geest en lichaam. Gelukkig heb ik dicht bij mij thuis de ideale locatie gevonden. Ik voelde me direct thuis. Een omgeving die echt rust en warmte uitstraalt. Je bent een prachtig mens. Een aanrader voor iedereen.”

Karien

“Donderdagavond 19u15, mijn wekelijks momentje op de mat. De ademhaling op het ritme van Elly haar stem, rust in het hoofd. Ik kijk er iedere keer naar uit, een gemis als ik een les mis, in deze stress. Bedankt Elly”

Ann

Gopala is een unieke plek vol echtheid en vertrouwen. Soms zo groot mijn onmacht, de yogales geeft me altijd kracht. 

Micheline

De kracht die je uit de tijd op de mat haalt, maakt je sterker. Yoga is rustgevend, en al je zorgen zijn weg.

Michelle - Tieneryoga

“Bij Elly op de mat is een feest, voor lichaam & geest! Werkelijk! Als chronisch pijnpatiënt (met fibromyalgie + vergevorderde artrose) en burn-out survivor stond ik nogal sceptisch tegenover yoga volgen. Ging het niet nog meer pijn doen? Ging ik niet nog meer afzien? Zou ik mij niet nog meer door het leven slepen? enz... En ja, die eerste keren waren harde noten om te kraken: alles 'spokte' en kraakte en nadien moest ik nog 3 a 4 dagen bekomen maar ik trok me op aan het overheersende yes-ik-heb-het-weer-gedaan-gevoel! Gaandeweg verkorte de recuperatietermijn. Mijn lichaam 'kraakte' wel nog altijd maar vanbinnen werd het iedere keer warm. Ik leerde met voorzichtige bewegingen en voldoende rustmomenten mijn lijf kennen en mijn ziel verwennen. Het was met vallen en opstaan maar ook dat leerde ik Oké te vinden. Nu kom ik op een punt dat ik niet meer zonder yoga kan. Dit voelt zo goed, zo warm en zo "Yes"! En aangezien mijn kids onlangs opmerkten "Mama na de yoga ben jij altijd zo rustig en ontspannen" kan ik enkel nog tegen de twijfelaars zeggen: Doen! En tegen Elly: een dikke dankjewel ! Love.”

G.

“Yoga heeft mij in de eerste plaats rust gebracht. Al na een paar lessen merkte ik duidelijk een verschil. Het is niet dat ik nu altijd en op elk moment zen ben, maar ik merk sneller op wanneer de spanning zich opstapelt. Dat breng me bij een tweede punt: yoga heeft me opnieuw scherper leren voelen. Ik vang de signalen die mijn lichaam me stuurt sneller op, ik begrijp ze nu ook beter en kan er ook effectiever naar handelen. Tot slot heeft yoga me ook geleerd om gewoon te zijn, om maskers en schilden af te leggen. Ik hoef geen energie meer te stoppen in het me schikken naar standaarden en normen of in het zorgen maken over wat anderen van mij zouden kunnen denken. Jij hebt me via yoga zoveel bijgebracht en daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn.”

M.W.

“Yoga brengt me heel dicht bij mezelf. Het is het moment waarop ik me het gelukkigst voel, waarbij ik levenskracht voel zonder er moeite voor te doen. Als ik yoga doe, voel ik me dichter verbonden met de natuur en dat zorgt voor meer balans in mijn hoofd en hart. En meer vertrouwen. "Je hoeft je best niet te doen." Dit zinnetje herhaal ik vaak in mijn hoofd wanneer ik het nodig heb. Deze woorden hebben mij van in de eerste les zo geraakt. Yoga doet me voelen dat ik mezelf kan en mag zijn en dat dat helemaal ok is. De mallemolen van het leven en de race waarin we soms allemaal zitten, is slechts een buitenkant. Yoga doet me meer beseffen dat het fundamentele zijn aan de binnenkant zit. En alleen aan de binnenkant. Daar waar het licht is, en het zoveel makkelijker is om dat licht aan anderen door te geven.”

Eline

“Yoga bij Elly zorgt ervoor dat ik veel meer ontspannen ben. Vooral door de ontspannen lessen, de gezellige omgeving en natuurlijk onze yoga lerares :). Na een drukke week werken ben ik na een yoga sessie terug volledig opgeladen. Het zorgt ervoor dat ik veel minder last heb van mijn rug en nek. Ik ben begonnen met zwangerschapsyoga en dat heeft mij in staat gesteld om op een natuurlijke wijze te bevallen zonder verdoving. Kortom ben ik dus meer relax, soepeler in mijn gewrichten en spieren en ook gelukkiger na een deugddoende yoga sessie.”

Joke

“Gopala yoga is…

… een plek waar je tot rust komt…

… een plek waar je de drang naar moeten verliest…

… een plek waar je jezelf leert accepteren…

… een plek waar je niet de sterkste hoeft te zijn…

… een plek waar je durft…

… een plek waar je jezelf kan verwennen…

… een plek waar je geborgenheid voelt…

… een plek waar je nieuwe intenties in je leven laat openbloeien…

… een plek waar je dicht bij jezelf kan komen…

… een plek waar ik me veilig en welkom voel…”


Ruth

“Yoga is voor mij één onderdeeltje in mijn zoektocht om te kunnen zijn wie ik écht ben. Om dit toe te laten heb ik veel steun gevonden in de ademhalingsoefeningen die aangeleerd worden. Door de herhaling van deze oefeningen wordt het een automatisme dat je helpt om rustiger te zijn, de drukte van alledag niet binnen te laten. Eén maal per week een uurtje daarbij stilstaan in groep op de yoga-mat maakt me alert en helpt me om te gaan met stress en negatieve gevoelens die dagdagelijks op ons afkomen, het maakt me sterker om in mijn eigen kracht te blijven.”

Marleen

“TIENERYOGA is voor mij...

even op de PAUZEknop in mijn hoofd drukken.

Wat ik leuk vind aan tieneryoga bij Elly is dat...

je gewoon jezelf mag zijn

je de kans krijgt om te zeggen wat je voelt

ik de yogaswing heb leren kennen

er lekkere theetjes geproefd worden”

Myrthe

“De yogamomenten bij Elly verlopen in een warme, veilige en hechte omgeving, waarbij je terugkeert naar je verloren gewaande, diepst menselijke kern. De yogaflow vormt een proces van bewustwording, waarbij je jezelf en anderen tegenkomt, en die bijgevolg erg verrijkend is. Een aanrader voor wie het gevoel heeft zichzelf te verliezen in onze veeleisende maatschappij met een overaanbod aan prikkels, keuzes en mogelijkheden. Mijn oprechte dank voor deze openbarende tocht, mooie en bijzondere Elly”

Sofie V.

“Ik heb al het grootste deel van mijn leven last van chronische migraine. Al heel veel geprobeerd maar nog niet veel succes. 2 jaar geleden ben ik gestart met yoga zonder veel hoop op beterschap. Nu heb ik nog altijd veel migraine maar ik heb de indruk dat de aanvallen al korter kunnen zijn. Het is ook ontspannend en ik kijk uit naar elke les.”

Delphine

“Wat jouw yoga matje met mij doet? Meestal strijk ik op mijn matje neer met veel emoties van opgejaagdheid, kwaadheid en een hoofd vol frustraties. Een uurtje later verlaat mijn matje met een euforisch gevoel van acceptatie, dankbaarheid en totale innerlijke rust. Mocht ik dat magische gevoel nu maar langer kunnen aanhouden...”

Valerie

De kracht die je uit de tijd op de mat haalt, maakt je sterker. Yoga is rustgevend, en al je zorgen zijn weg.

Michelle - Tieneryoga