Onze Yogastijl

We bieden twee soorten lessen aan, namelijk Flow Yoga en Restorative Yoga.


In de reeksen GOPALA FLOW YOGA stemmen we onze beoefening af op het seizoen. We geven ons lichaam de aandacht die het nodig heeft aangepast aan elk moment van het jaar. Deze flow helpt via yogahoudingen enerzijds om je lichaam soepeler en krachtiger te maken. Anderzijds zoeken we door ademhalingsoefeningen en meditaties de rust in onszelf op. Houdingen worden in een rustig en vloeiend tempo aan elkaar geregen. Deze sessies geven je daardoor de kans om de houdingen en hun effect op je lichaam goed te doorvoelen, en weer contact te maken met jezelf.


GOPALA RESTORATIVE YOGA geeft je lichaam de kans om weer volledig op te laden. We maken gebruik van bolsters tijdens de houdingen, en nemen de houdingen langer aan dan tijdens de flowlessen. Het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt wakker gemaakt door de verdiepende werking van deze yogavorm.


Mijn basis ligt in de docentenopleiding die ik volgde bij Dorinda Farver en Robert Boustany, en vertrekt vanuit de Pralaya Yoga.


Meer info over Robert Boustany: http://www.pralayayoga.nl/p/wie.html


Graag deel ik met jullie een woordje over pralaya yoga:


PRALAYA YOGA is ontwikkeld door Robert Boustany. Deze vorm van yoga is gericht op het ontwikkelen van functionele kracht en spierbalans. Een effectieve manier om je flexibiliteit te vergroten, de levensduur van je gewrichten te verlengen en blessures te voorkomen en/of verhelpen.


Bij regelmatige beoefening van Pralaya Yoga verbetert je algehele energieniveau. We noemen het ook wel eens yoga voor Westerse mensen, omdat het niet zoals traditionele yoga gericht is op het strekken van stijve spieren, maar op het versterken van 'zwakke' spieren.

Pralaya lessen zijn geschikt voor iedereen, omdat je houdingen op verschillende niveaus kunt uitvoeren. We werken veel met de 'vergeten spiergroepen'! Omdat je het beste effect bereikt door de juiste uitvoering van de houdingen, geven we veel uitleg tijdens de les. (tekst door yogasite.nl)


Deze opleiding vormt de basis in wat ik breng in mijn lessen. Elk lichaam zijn of haar yoga laten beoefenen, dat is mijn intentie! Je lichaam vrijer maken,je plekjes leren kennen waar je spanning opslaat en daardoor je energie meer laten stromen. We bewegen mee met seizoenen en noden van de mensen in de groep.


Voel je welkom om jezelf te komen aanvoelen op de mat!

Elly