Alles wat je aandacht geeft,

groeit

- Oosters gezegde -

Harmonie tussen gedachten, woorden en daden;

tussen hoofd, hart en handen is Yoga

- Swami Sivananda -

Over Elly

Gopala Yoga is ontstaan uit de zin om te delen met jou!


Waarom 'Gopala'? Omdat Gopala een mantra is die de verbinding tussen ouder en kind viert... En net daar begon mijn ontdekking van yoga. Tijdens en na mijn zwangerschappen heb ik mogen ervaren dat het als mama een noodzaak is om aandacht te schenken aan jezelf. De zoektocht naar kracht en energie na mijn eerste zwangerschap, bracht me bij yoga.


Yoga leerde me dat iedereen zijn eigen grenzen en sterktes heeft. Dankzij mijn eigen ervaringen en opleidingen ontdekte ik hoe je deze grenzen en sterktes herkent, je eigen lichaam weer kan aanvoelen en van daaruit groeien. Ik heb het geluk te mogen leren van leraren die de authentieke kennis van yoga doorgeven vanuit de kern.


In onze lessen combineren we beweging, meditatie en ademtechnieken tot een deugddoend geheel. Yoga, meditatie en ademtechnieken leren ons de focus te verleggen naar onszelf en onze innerlijke kracht, om van daaruit in de wereld rond ons te staan. Net dit, deel ik graag met jou in mijn lessen! 


Wees welkom!


Over Marc

Doorheen de jaren groeide ook de verbinding tussen yoga en muziek, dankzij mijn partner in crime en in het leven, Marc. Hij is intussen een vaste waarde geworden bij Gopala. Zijn muziek hoor je niet alleen maar voel je ook tijdens onze speciale sessies met live muziek. We nemen je naast de dagelijkse lessen ook graag mee in onze sessies yoga met live muziek en onze Verwenweekends.


Het begon allemaal zo een 35 jaar geleden...


Mijn liefde voor muziek ontstond trommelend op potten en pannen uit de keuken van ons moeder.


Ik ontdekte muziek, ik ontdekte djembé, ik ontdekte sport en ik ontdekte zo mijzelf. Allemaal leidden ze me naar vrijheid en innerlijke kracht.


Zoals velen onder ons, was ik ook op avontuur in de zoektocht naar mijzelf, het 'hoe en wat' in het leven. Al van kinds af ben ik gebeten van muziek, klanken en teksten. Vooral het gevoel waarmee het neergezet wordt is een wonderlijk iets. Ik benoem muziek als de 'taal van onze ziel'. Het is als een verlossing van al wat we vasthouden en soms niet kunnen verwoorden.


Toen de djembé op mijn pad kwam, ontdekte ik al snel de kracht van het instrument, maar vooral de kracht in mezelf. Het instrument bespelen voelde als een tweede natuur, en ik leerde alles uit pure zelfstudie. Dit spelen vanuit mijn gevoel zette ik verder in andere niet alledaagse instrumenten. Zo ontstond het begeleiden van mensen uit mijn ervaringen des levens, het spelen met verschillende muzikanten, begeleiden van yoga sessies en dans. Telkens leerden deze ervaringen mij dat muziek niet enkel iets is wat je hoort, maar vooral iets wat je voelt. Dit voelen van muziek geef ik ondertussen door via djembé lessen, relaxatie concerten, klankenmassages en nog zoveel meer... Improviseren is mijn sterkte, het verbinden en laten samensmelten van instrument, mens en energie is mijn kracht.


Welkom!


Hoor muziek, voel muziek

Voel je lichaam, hoor je lichaam

Feel Unchained

Ontketen jezelf, en VOEL!


Graag tot ergens onderweg,


Elly Geyskens & Marc Byl


Mail: [email protected]

Tel: 0473/75.39.43 (Elly) - 0486/295560 (Marc)

Dankbaar mijn leraars met me mee te dragen op de mat:

 • Robert Boustany en Dorinda Farver - Yogasite - 200hr Yoga Teacher Training
 • Veda Ela - Yogasite- Restorative Yoga & Meditation Teacher Training I&II&III - 75hr
 • Julie Martin - Brahmani Yoga online School - Teachers Path - Embodied Yoga - 36hr
 • Bart Benschop - Yogasite - Pranayama & Yoga Nidra Fundamentals - 25hr
 • Nicki Forman - Yogasite- Aruna Yoga - Healing & Emotional release- 18 hr
 • Louis Van Nieuland - Hartcoherentie Coach
 • Nele Van Poucke - Prana vinyasa Yoga: Lunar elemental Immersion - 36hr
 • Vanessa Demeulemeester - Amba Amba - Kinderyoga Opleiding
 • Nadia Feys - Zwangerschapsyoga en Mama en baby Yoga Opleiding
 • Andrée Borguet - Massage Concept International - Heppie massage
 • Dominique Respens - Shiatsu Academie - Basiscursus Shiatsu


Naast het dagelijks bijleren op de mat, me momenteel nog steeds verder verrijkend in een vervolgopleiding met Robert Boustany- Yogasite - 500hr Yoga Teacher Training & De opleiding Biodynamic Craniosacral Therapy - Lyons Institute - Judah Lyons


0